Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Co czytacie obecnie z Marvela?  (Przeczytany 8745 razy)
marasco
Ekspert

Chrzanić jednorożce...

« Odpowiedz #75 : 06 Luty 2010, 21:03:00 »

To jest tandetne i tanie:

http://www.comicsbulletin.com/news/images/1009/ares12.jpg

Gamart
Silent Bob's Gang

Bounty Hunter

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #76 : 06 Luty 2010, 21:25:58 »

Dlaczego? Masz bostwo wojny, ktory dostal za zadanie wytrenowanie specjalnej grupy zolnierzy. Zeby tak robil podczs normalnej walki to jasne, byloby pseudo-cool [przez takie akcje wypalili wlasnie Lobo], ale to przeciez jest w kontekscie treningu i Ares specjalnie pokazuje grupie, ze sa dla niego nikim, zeby ich morale wystawic na probe. Widzisz, tak to jest cos komentowac gdy sie kontekstu nie zna.

Zreszta jako facet ktory bral udzial w praktycznie kazdej wojnie w historii, mogly spokojnie w taki sposob walczyc w normalnej walce, ale akurat scenarzysci nie przeginaja i jego starcia sa jak najbardziej na serio, bez tanich zagrywek.

"Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens, and it can happen to You." – Cage
(A)nonim
Ekspert

« Odpowiedz #77 : 07 Luty 2010, 12:37:31 »

Gamart nie ma sensu dyskutować, marasco ma fazę upartego osła i jest na nie.

Heath Ledger of Earth. Rise.
marasco
Ekspert

Chrzanić jednorożce...

« Odpowiedz #78 : 07 Luty 2010, 12:40:25 »

Tak, jestem upartym osłem, bo niepodoba mi się to co się wam podoba Chichot Przepraszam Chichot

(A)nonim
Ekspert

« Odpowiedz #79 : 07 Luty 2010, 13:10:48 »

Nie, jesteś upartym osłem bo nawet jak byśmy dali tutaj milion argumentów to nie zmienisz zdania. Tak jak z Lobo.

tutejszyn
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #80 : 07 Luty 2010, 13:53:25 »

Zwykle tak jest,że jak się coś komuś nie podoba, to raczej ciężko by przekonał go jakiś argument. To raczej kwestia gustu jak dla mnie.

LukeSpidey
Ekspert

ALL WILL BE WELL

« Odpowiedz #81 : 07 Luty 2010, 14:53:36 »

Ares z Marvela zjada tego z DC na śniadanie i popija kefirem. Tak Panowie, mówi to fan DC. Ares w Uniwersum Marvela to zajebista postać i osoby, które nie znają jej z charaktery nie wiedzą jak bardzo się mylą oceniając go tylko po wyglądzie.

Co do Siege #2 to z przykrością muszę powiedzieć, że tytuł ten bije BN na łeb na szyję. Dwa numery miały więcej akcji, niż 6 BN, a do tego wszystko to zostało w zajefajny sposób rozplanowane i pokazane. Śmierć Aresa rzeczywiście było szokiem dla mnie, no ale w końcu bóg zginął z rąk innego boga. Natomiast ostatnia strona komiksu moim zdaniem zasługuje na jakąś cool-nagrodę. Po prostu mistrzostwo świata.

Top 7 Best Artists: 1) Ivan Reis; 2) Doug Mahnke; 3) Gary Frank; 4) Frank Cho; 5) Adam Hughes; 6) Ryan Ottley; 7) Stuart Immonen

(A)nonim
Ekspert

« Odpowiedz #82 : 07 Luty 2010, 15:17:51 »

Siege będzie miało jeszcze jedną przewagę zarówno nad Blackest Night jak i Dark Reign - mniejszą liczbę niepotrzebnych tie-inów.

colossus
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #83 : 07 Luty 2010, 15:46:48 »

Samo SIEGE jest rozplanowane na cztery numery więc i kumulacja awesomatości w jednym musi być naprawdę duża. Dwa pierwsze numery rozwalają na łopatki, są świetnie napisane i świetnie zilustrowane. Bendis wspiął się na wyżyny twórcze, nie czytałem dawno nic tak dobrego. I zgadzam się z LukemSpideyem w 100 procentach jeśli chodzi o ostatni panel. Ciary przechodzą.
tutejszyn
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #84 : 07 Luty 2010, 17:09:29 »

Dobra, jak skończę sesje to przeczytam tego całego "Siege" i się trochę z Wami pokłócę:)

marasco
Ekspert

Chrzanić jednorożce...

« Odpowiedz #85 : 07 Luty 2010, 17:50:22 »

Cytat: (A)nonim
Nie, jesteś upartym osłem bo nawet jak byśmy dali tutaj milion argumentów to nie zmienisz zdania.

To najśmieszniejsze, co mogłem usłyszeć, szczególnie po tym, jak upierałeś się, że Na'vi nie mieli szans z ludźmi w "Avatarze" Chichot Możesz napisać milion argumentów, że napinający się koleś w koszulce jaką nosi też Gamart i śmiesznym chełmie popijający piwko podczas strzelania z miniguna w niby-fajnej pozie jest ZAJEBISTY, ale przykro mi, mnie to nie grzeje. Jak już pisałem, dla mnie to tak samo cool jak tekst Hala na końcu "WW#3".

Tak jak z Lobo.

Tja, bo Lobo z TAS'u i z komiksów występujących w głównym nurcie to niby nie Lobo. Cóż, wydaje mi się, że w TASie jej charakter został całkowicie zachowany, także przykro mi, że argument "Lobo musi być w R" jest dla mnie miałki i nieprzekonujący. Musi to na rusi.

PYTANIE

Czy "Siege" można czytać tylko tą główną serie, żeby zrozumieć? Wiadomo, ze pewnie będe musiał doczytywać wikipedie, ale czy się nie pogubie?

(A)nonim
Ekspert

« Odpowiedz #86 : 07 Luty 2010, 17:58:22 »

To najśmieszniejsze, co mogłem usłyszeć, szczególnie po tym, jak upierałeś się, że Na'vi nie mieli szans z ludźmi w "Avatarze"
Bo nie mieli. Spoko
Tja, bo Lobo z TAS'u i z komiksów występujących w głównym nurcie to niby nie Lobo.
Przecież Lobo w komiksach głównego nurtu też potrafi bebeszyć wszystko co się rusza. Co do TAS, to oczywiście że tak. Żeby w pełni oddać Lobo trzeba dać R.

Co do Siege, to na razie niewiadomo, ale strzelam w ciemno że wystarczy. Jeszcze Siege: The Cabal można dorzucić. Ale polecam Dark Avengers bo to zajebista seria.

Breja
Part of the Multiverse
*

PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI KOCHAJĄ JEDNOROŻCE

« Odpowiedz #87 : 07 Luty 2010, 17:58:55 »

Nie, jesteś upartym osłem bo nawet jak byśmy dali tutaj milion argumentów to nie zmienisz zdania.

To najśmieszniejsze, co mogłem usłyszeć, szczególnie po tym, jak upierałeś się, że Na'vi nie mieli szans z ludźmi w "Avatarze" Chichot

No dobra, nie wytrzymam i się włączę do tej epickiej dyskusji. Otóż proszę państwa- logika! Logika nie boli. Kwestia "czy Na'vi mieli szansę z ludźmi" poddaje się logicznej analizie, i upieranie się przy tym, że Indianie i pterodaktyle wygrywający z super zaawansowanym technologicznie wojskiem mają sens jest zwyczajnie durne. Natomiast to czy Ares w wydaniu CKM + browar jest fajny czy nie to kwestia gustu. Nie można jej rozstrzygnąć żadnymi argumentami. Ja się w tej kwestii zgadzam z marasco (sic!) i uważam, że ten Ares wygląda tandetnie i "ołsomowato" jak Parallax w BN. Ale że nie znam tak naprawdę tej postaci to nie zamierzam się o to spierać, bo nie mam podstaw. Tak czy inaczej to kwestia gustu, nikt tu nie ma racji ani się nie myli twierdząc że mu się podoba lub nie.

Tak jak z Lobo.

Tja, bo Lobo z TAS'u i z komiksów występujących w głównym nurcie to niby nie Lobo. Cóż, wydaje mi się, że w TASie jej charakter został całkowicie zachowany, także przykro mi, że argument "Lobo musi być w R" jest dla mnie miałki i nieprzekonujący. Musi to na rusi.

Kolejnej dyskusji o Lobo PG-13 mówimy "nie". Czy przynajmniej ja mówię "nie" bo nie widzę sensu w powtarzaniu długiej i obszernej dyskusji, która i tak znowu sprowadzi się do twojego upartego nie rozumienia co reszta forumowiczów pisze Język

Marinating: Relaxation for the professional.
marasco
Ekspert

Chrzanić jednorożce...

« Odpowiedz #88 : 07 Luty 2010, 18:23:58 »

Cytat: Breja
upieranie się przy tym, że Indianie i pterodaktyle wygrywający z super zaawansowanym technologicznie wojskiem mają sens jest zwyczajnie durne

Ech, niechce mi się znowu pisać tego samego, ale wystarczyło ze zrozumieniem obejrzeć film "Avatar", żeby się dowiedzieć, dlaczego to miało sens i było logiczne. Ale Breja i (A)nonim się uparli, ze to niemożliwe, chociaż w filmie jest wszystko uzasandione. Wiadomo, wyobraźnia Brei i (A)nonima liczy się bardziej niż namacalne dowody. Chichot

str1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #89 : 07 Luty 2010, 18:40:24 »

Nie za bardzo rozumem w jaki sposób i którym momencie Ares by Marvel jest 'fajny dla ubogich'. To jak powiedzieć coś takiego o Batmanie czy Wolverine'ie, albo, że Superman jest sprawiedliwy i dobry dla 'ubogich' Mrugnięcie

Jest pozerowaty? Tu też się nie zgodzę. Zarówno w DC jak i w Marvelu postacie mają kostiumy. Te kostiumy raz wyglądają fajnie, raz beznadziejnie (pomijając odwieczną tendencje zakładania majtek na spodnie) W jego stroju nie widzę nic pozerowatego. Zachowaniu? Też nie. Akurat ta postać jest bardzo klimatyczna i konsekwentna.

Dark Reignu chyba nie można porównywać do BN czy Siege bo to nie crossover?

Odpowiadając na pytanie odnośnie Siege - By mieć w pełni radochę z Siege dobrze było by co nieco się orientować w tym co działo się w Marvelu przez ostatni czas. I póki, co zerkając na tie-iny to na pewno warto czytać Avengers Inicjatywę (od 31) i Siege the Cabal (one shot)
LukeSpidey
Ekspert

ALL WILL BE WELL

« Odpowiedz #90 : 07 Luty 2010, 18:51:31 »

Breja ma rację, jeśli chodzi o Aresa z Marvela. Ten obrazek, o który tu się rozchodzi faktycznie może zniechęcić do postaci, jeśli, PODKREŚLAM, jeśli się tej postaci nie zna. Natomiast, kiedy już przebrniecie przez kilka niezbędnych tytułów to sami stwierdzicie, że minigun i piwko to, to co najlepiej moim zdaniem definiuje tą postać.

Baaa, żeby być dosadniejszym, wiecie co robił Ares zanim dołączył do New Avengers? Haaaa pracował na budowie. Czyż to nie jest zajebistość tego, czym jest ta postać? Chichot Bóg wojny dostosowujący się do warunków panujących w zwyczajnym społeczeństwie.

Jak już mówiłem. Ares to jedna z pierwszych postaci do poznania dla osoby, która chce się zapoznać z obecnym Uniwersum Marvela.

Cytat: marasco
Czy "Siege" można czytać tylko tą główną serie, żeby zrozumieć? Wiadomo, ze pewnie będe musiał doczytywać wikipedie, ale czy się nie pogubie?

Powiem tak. Czytanie Siege bez chociaż minimalnej znajomości Dark Reign to jak wejście do parkiet giełdowy na Wall Street bez znajomości dziedziny. Obowiązkowo marasco DARK AVENGERS, ale ja dorzuciłbym jeszcze NEW AVENGERS i THE MIGHTY AVENGERS od początku obecnych runów i to nie tylko dlatego, żeby wiedzieć, o co chodzi w Siege, ale dlatego, że to bardzo dobre tytuły od Marvela.

Top 7 Best Artists: 1) Ivan Reis; 2) Doug Mahnke; 3) Gary Frank; 4) Frank Cho; 5) Adam Hughes; 6) Ryan Ottley; 7) Stuart Immonen

Breja
Part of the Multiverse
*

PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI KOCHAJĄ JEDNOROŻCE

« Odpowiedz #91 : 07 Luty 2010, 19:15:32 »

Baaa, żeby być dosadniejszym, wiecie co robił Ares zanim dołączył do New Avengers? Haaaa pracował na budowie. Czyż to nie jest zajebistość tego, czym jest ta postać? Chichot Bóg wojny dostosowujący się do warunków panujących w zwyczajnym społeczeństwie. 

Takie motywy powielono już tyle razy, żę dawno przestały robić na mnie wrażenie. Było rewelacyjnie kiedy czytałem "Amerykańskich Bogów" i fajnie kiedy sięgałem po pierwszego "Kłamcę". Ale teraz już raczej nie masz co oczekiwać że na hasło "Ares pracuje budowie" spadnę z krzesła Język

Marinating: Relaxation for the professional.
LukeSpidey
Ekspert

ALL WILL BE WELL

« Odpowiedz #92 : 07 Luty 2010, 19:35:50 »

Bardziej chodziło mi to o zwrócenie uwagi na to, że Bóg Wojny między jedną wojną, a drugą nie siedzi na tronie z ręką podpartą o swój topór i patrzy jak półnagie kobiety się przed nim wyginają. Chichot

Gamart
Silent Bob's Gang

Bounty Hunter

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #93 : 07 Luty 2010, 19:39:49 »

Znam Amerykanskich Bogow i tam akurat mnie szczegolnie ten motyw nie ruszyl. Moze dlatego, ze Gaiman podaje to w ten swoj typowy, oniryczny sposob i po prostu nie jestem fanem tego typu pisania. Ale to nadal dobra rzecz. Z Cwiekiem probowalem sie zapoznac, ale to cienkie jak barszcz bylo i przekombinowane.

Sytuacja Aresa to niby ten sam schemat co u Gaimana, ale nie ma wlasnie tej otoczki magicznej i typowego dla niego przywiazania do storytellingu mitologicznego, takiej hmmm poetyki. W Aresie Bendisa czy Oeminga dostajemy cos innego po prostu, moze nie wiekszy realizm, ale zdecydowanie "inny". Nawet powody dla ktorych robi to co robi sa ciekawe. Facet chce normalnie wychowac syna bo wie, ze Olimp to kurw@#olek gdzie wszyscy wytykaja go palcami z racji sprawowanego urzedu. Swietnie to jest przedstawione w momencie gdy Hermes pod postacia dziecka stawia sie na budowie z wiadomoscia i zaczyna go denerwowac, a Ares ot tak przebija mu stopy nailgunem.

W sumie polecam Ci miniserie Ares: God of War Oeminga. Nie trzeba w ogole znac do tego Marvela, a to swietna zabawa dla kogos kto lubi mitologie, przedstawiajaca ciekawe starcie Olimpijczykow z Amatsu-Mikaboshim. Serio, warto.

Przed Siege warto pobierznie chociaz wiedziec czym bylo Civil War, jak zakonczylo sie Secret Invasion i czym bylo Dark Reign. Tie-inow nie trzeba czytac, bo to nie typowy crossover. Ale warto zapoznac sie z New Avengers i Dark Avengers bo to pisze Bendis i sa to po prostu swietne komiksy, szczegolnie drugi.
« Ostatnia zmiana: 07 Luty 2010, 19:44:29 wysłane przez Gamart » Zapisane

"Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens, and it can happen to You." – Cage
(A)nonim
Ekspert

« Odpowiedz #94 : 07 Luty 2010, 21:05:17 »

Że Breji się koleś z machine gunem i browarem nie podoba to akurat rozumiem.
I fuck, musieliście mi przypomnieć to coś zwane "Kłamcą"?

GaoGaiGar
Aktywny użytkownik

That Idiot

« Odpowiedz #95 : 17 Luty 2010, 16:13:56 »

Dwie sprawy

1) Ares Marvela a Ares DC to jednak kompletnie różne postacie i nie ma sensu ich porównywać. Ja tam wolę Aresa z Marvela, który jest zreformowanym bad guyem próbującym być bohaterem i wzorem dla syna, podczas, gdy Ares z DC to jednak Wielki Zły pełną gębą. Co kto lubi, ale porównania nie ma.

2) Coś mnei zaciekawiło - na tym forum wszyscy narzekają na Blackest Night a chwalą Siege, na Avalonie ciężko znaleźć złe słowo o BN a niektórzy porównują Siege do Amazon's Attack. A ja jestem fanem obydwu wydawnictw i mi się oba crossy podobają. Ciekawe....

"Everytime i watch Luffy fighting i always say, that crappy Mr.Fantastic (Fantastic 4) would die for skills like this. "
Jakiś gosć z Youtube
Carter
Part of the Multiverse
*

« Odpowiedz #96 : 17 Luty 2010, 16:38:20 »

Mógłby mi ktoś wyjaśnić, o co chodzi z Deadpoolem? Gdzie nie spojrzę, to u Marvela tylko Deadpool, Deadpool, Deadpool.
« Ostatnia zmiana: 17 Luty 2010, 16:58:18 wysłane przez Damex » Zapisane
marasco
Ekspert

Chrzanić jednorożce...

« Odpowiedz #97 : 17 Luty 2010, 16:53:49 »

Może o to, że Deadpool jest zajebisty? Jeśli nie chce ci się czytać komiksów, to masz tu preview Mrugnięcie http://www.youtube.com/watch?v=5xcMxnNzp2I

Gamart
Silent Bob's Gang

Bounty Hunter

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #98 : 17 Luty 2010, 17:00:51 »

na Avalonie ciężko znaleźć złe słowo o BN a niektórzy porównują Siege do Amazon's Attack.
Drugi numer mial same pozytywne recenzje, chyba tylko jedna osoba sie negatywnie wypowiedziala.

GaoGaiGar
Aktywny użytkownik

That Idiot

« Odpowiedz #99 : 17 Luty 2010, 17:39:10 »

Mógłby mi ktoś wyjaśnić, o co chodzi z Deadpoolem? Gdzie nie spojrzę, to u Marvela tylko Deadpool, Deadpool, Deadpool.

Jest popularny, więc Marvel wpycha go gdzie się da by wycisnąć ile tylko kasy zdoła

na Avalonie ciężko znaleźć złe słowo o BN a niektórzy porównują Siege do Amazon's Attack.
Drugi numer mial same pozytywne recenzje, chyba tylko jedna osoba sie negatywnie wypowiedziala.
.

No przecież mówię, że niektórzy, nie wszyscy. I wydawało mi się, że negatywnych reakcji było więcej.

"Everytime i watch Luffy fighting i always say, that crappy Mr.Fantastic (Fantastic 4) would die for skills like this. "
Jakiś gosć z Youtube
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: