Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Co nowego przyniesie nam kino...  (Przeczytany 24419 razy)
LukeSpidey
Ekspert

ALL WILL BE WELL

« Odpowiedz #500 : 08 Luty 2010, 08:06:56 »

Mnie w ogóle dziwi po jaką cholerę Marvel robi remake'i filmów, które nie mają nawet 10 lat. Przecież to jest dla mnie kompletna bzdura. Wiem, że chodzi o kasę, ale właśnie dlatego filmowy Superman okazał się być klapą, bo za bardzo przypominał film z 1978 roku.

Powiem szczerze, że nie chce mi się oglądać po raz kolejny genezy, nawet jeśli tym razem Kingpin będzie biały. Przecież DAREDEVIL DIRECTOR'S CUT nie był taki zły, a można naprawdę dużo wyciągnąć z tego film i zrobić sequel. Ehhh, i po co ja to gadam, przecież nikt z Marvela nie słucha fanów.

Top 7 Best Artists: 1) Ivan Reis; 2) Doug Mahnke; 3) Gary Frank; 4) Frank Cho; 5) Adam Hughes; 6) Ryan Ottley; 7) Stuart Immonen

Breja
Part of the Multiverse
*

PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI KOCHAJĄ JEDNOROŻCE

« Odpowiedz #501 : 08 Luty 2010, 13:04:23 »

Mnie w ogóle dziwi po jaką cholerę Marvel robi remake'i filmów, które nie mają nawet 10 lat.

A przeczytałeś news który zlinkowałem?
Powód, dla którego zdecydowano się zrestartować Daredevila, jest prozaiczny - studia zajmujące się ekranizacjami przygód superbohaterów, zobowiązane są do wypuszczania coraz to nowych części. W przeciwnym razie prawa wracają do należącego do Disneya Marvela.

Marinating: Relaxation for the professional.
LukeSpidey
Ekspert

ALL WILL BE WELL

« Odpowiedz #502 : 08 Luty 2010, 13:20:35 »

No i co to ma do rzeczy? Przecież ja pisałem o tworzeniu sequela, a nie kolejnego remake'a. No chyba, że dla Ciebie remake=sequel Chichot.

Top 7 Best Artists: 1) Ivan Reis; 2) Doug Mahnke; 3) Gary Frank; 4) Frank Cho; 5) Adam Hughes; 6) Ryan Ottley; 7) Stuart Immonen

Breja
Part of the Multiverse
*

« Odpowiedz #503 : 08 Luty 2010, 13:24:38 »

To czemu napisałeś
Mnie w ogóle dziwi po jaką cholerę Marvel robi remake'i[b/] filmów

skoro chodziło ci o sequele? I w ogóle jeśli chodziło ci o sequel, to o co ci chodziło, skoro o żadnym sequelu nikt tu nie mówił?

LukeSpidey
Ekspert

ALL WILL BE WELL

« Odpowiedz #504 : 08 Luty 2010, 13:27:44 »

Jeszcze raz. Jakieś tam studio robi remake Daredevila, tak? Robi to, bo nie chce stracić praw do postaci kosztem Marvela. Pytam więc, po kiego robią remake, skoro film z Affleckiem w wersji reżyserskiej jest zupełnie fajnym podłożem do kręcenia sequela, gdzie nie będziemy mieli po raz kolejny genezy.

A moje oburzenie wzięło się stąd, że Spider-Mana też czeka remake. Mrugnięcie

Breja
Part of the Multiverse
*

« Odpowiedz #505 : 08 Luty 2010, 13:35:57 »

Film z Affleckiem jest raczej fajnym podłożem do udawania, że go nie było Chichot Chociaż remake z tym scenarzystą raczej też nic dobrego nie wróży.

marasco
Ekspert

Chrzanić jednorożce...

« Odpowiedz #506 : 08 Luty 2010, 14:03:33 »

To zaraz, bo już sie pogubiłem. Czy za "Daredevila" odpowiadać będzie Marvel tak jak za "Iron Mana" itd.?

LukeSpidey
Ekspert

ALL WILL BE WELL

« Odpowiedz #507 : 08 Luty 2010, 14:09:08 »

Według linku od Brei nie. Kiedyś z Marvelem to było tak, że posprzedawali prawa do ekranizacji niektórych bohaterów (m.in. Spider-Man, X-Men, Daredevil czy Fantastyczna Czwórka). Według jakiś tam zapisków w umowie studia, które nabyły te prawa zobowiązały się do kręcenie filmów z tymi herosami co kilka lat, bo w przeciwnym razie prawa ponownie wrócą do Marvela.

Po tym jak Marvel założył własne studio i zaczął kręcić swoje filmy (Iron Man, The Incredible Hulk) inne studia robią w gacie i za wszelką cenę chcą utrzymać prawa.

Taka właśnie sytuacja, (o ile przedstawiłem ją poprawnie - niech no jakiś Marvel-znawca rzuci na to okiem i skoryguje, jeśli coś nie tak zapodałem) sprawiła, że np. w filmie Avengers na próżno będzie nam szukać Spider-Mana, bo o zgrozo Marvel nie ma do niego praw.

Gamart
Silent Bob's Gang

Bounty Hunter

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #508 : 08 Luty 2010, 14:13:45 »

To zaraz, bo już sie pogubiłem. Czy za "Daredevila" odpowiadać będzie Marvel tak jak za "Iron Mana" itd.?
Toz to przeciez wyzej jest napisane:
Powód, dla którego zdecydowano się zrestartować Daredevila, jest prozaiczny - studia zajmujące się ekranizacjami przygód superbohaterów, zobowiązane są do wypuszczania coraz to nowych części. W przeciwnym razie prawa wracają do należącego do Disneya Marvela.

"Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens, and it can happen to You." – Cage
Gieferg
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #509 : 08 Luty 2010, 19:04:02 »

Przecież DAREDEVIL DIRECTOR'S CUT nie był taki zły

Jak dla mnie nie ma lepszego filmu z marvelowskimi bohaterami w roli głownej od reżyserskiej wersji Daredevila (kinowej nie widziałem i widzieć nie zamierzam). I dlatego też reboot mnie specjalnie nie interesuje, przynajmniej do czasu aż nie dostanie tak dobrych recenzji jak Iron Man. Bardzo wątpię, żeby nakręcili coś lepszego.

Za to sequel bym chętnie zobaczył.
« Ostatnia zmiana: 08 Luty 2010, 19:10:05 wysłane przez Gieferg » Zapisane

Breja
Part of the Multiverse
*

« Odpowiedz #510 : 21 Luty 2010, 17:18:05 »

http://www.trek.pl/index.php/news/6850.html

Ten nowy klip z Alicji szczerze mówiąc zachęcił mnie bardziej niż zwiastun, sam nie wiem czemu. Natomiast dubbing z którym można się zapoznać w zwiastunie pl jest... no cóż ja to dubbing- ręce opadają Język

Posted on: 09 Luty  2010, 22:02:47

http://film.interia.pl/wiadomosci/film/news/10-nominacji-dla-avatara,1441755

Czy ktoś może mi wyjaśnić, czemu Watchmen to wg. tej listy film fantasy, a nie sf? Bo ja tego nie rozumiem Co?

(A)nonim
Ekspert

« Odpowiedz #511 : 21 Luty 2010, 17:30:00 »

Horror:
"Saga Zmierzch: Księżyc w nowiu"
"Zombieland"

Nie mam pytań.

Heath Ledger of Earth. Rise.
EL-Kal
Gość
« Odpowiedz #512 : 28 Luty 2010, 03:40:08 »

To już potwierdzone: Christopher Nolan wyreżyseruje DC Universe: The Movie. Najpierw zrobi: JLA, Superman, Power Girl, Power Girl 2, Shazam, Shazam 2, Shazam Lives, Flash, Captain Atom i Doktor Fate. Scenariusz napisze David Goyer i ojciec chrzestny.
Diablo
Użytkownik
**

« Odpowiedz #513 : 28 Luty 2010, 09:34:14 »

Szczerze mówiąc to też już mnie trochę wkurzają te plotki. Christopher Nolan poradził sobię z "Batman Begins" i "The Dark Knight". Z filmów komiksowych tyle nakręcił i udało mu się zrobić w marię dobre filmy. Ale ludzie żeby od razu plotki takie z dupy za przeproszeniem wyssane to już gruba przesada. Najpierw niby Nolan ma być "ojcem chrzestnym" nowego Supermana, chociaż On zapewne o tym jeszcze nie wie, teraz dementują plotki, i powstają nowe jakoby Nolan miał być reżyserem "Justice League". I co jeszcze?
Breja
Part of the Multiverse
*

« Odpowiedz #514 : 15 Marzec 2010, 17:46:11 »

Już widzę, jak Nolanowi się nic innego nie marzy jak zostanie dożywotnim reżyserem DC Język

I tak wszyscy wiemy, że za powołanie do życia filmowego DCU odpowiadać będzie J.J Abrams, Chris Pine zagra Flasha, Zoe Saldana Wonder Woman a Quinto Supermana (sorry, El-Kal, nie mogłem się powstrzymać) Chichot

Posted on: 28 Luty  2010, 12:31:03

http://www.youtube.com/watch?v=X58RPS665V0

Tak, wiem że to tylko reklama książki, ale Tim Burton nakręci podobno na jej podstawie film a zainteresował go tematem właśnie ten zwiastun.

Posted on: 07 Marzec  2010, 16:33:21

http://www.slashfilm.com/2010/03/13/2-minute-sneak-peek-at-predators/

Małe co nieco o Predatorach.

LukeSpidey
Ekspert

ALL WILL BE WELL

« Odpowiedz #515 : 15 Marzec 2010, 20:02:31 »

Bardzo jestem ciekawy tego filmu. AvP i AvP:R zawiodły. Klimatu klasycznego "Predatora" czy chociażby sequela chyba nie da się powtórzyć, bo tamte filmy otarły się moim zdaniem o doskonałość w swoich gatunkach.

Breja
Part of the Multiverse
*

« Odpowiedz #516 : 15 Marzec 2010, 20:19:33 »

Czy ja wiem... Predatora 2 nie dawno sobie odświeżyłem, i szczerze mówiąc średnie wrażenie na mnie zrobił. Tak na dobrą sprawę to Batman vs Predator podobało mi się dużo bardziej niż oba filmy. O AvP w ogóle nie wspominam, bo jedynka była zwyczajnie kiepska, a dwójka po prostu tragiczna. Może jedynkę wspominam trochę lepiej niż dwójkę, bo oglądałem ją jakoś dzień po sylwestrze i umysłowo czułem się akurat na siłach, żeby co najwyżej takie rzeczy oglądać. A i tak pamiętam, że był to kiepski film.

LukeSpidey
Ekspert

ALL WILL BE WELL

« Odpowiedz #517 : 15 Marzec 2010, 21:13:58 »

Jaki Batman vs Predator? Chodzi Ci o ten "fanfilm"? Nie powiem był naprawdę dobry i miał niesamowity klimat, ale jednak nie będę go porównywać do filmu McTiernana czy Hopkinsa.

Uważam, że "Predator 2" zalicza się do niewielu udanych sequeli w historii kinematografii. Wiadomo, że "jedynka" jest nie do przebicia.

Mack
Ekspert

Plugawy odmieniec

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #518 : 15 Marzec 2010, 21:21:50 »

Dla mnie "Predator 2" to już spadek formy i to o dużo w porównaniu do jedynki. Film w moich oczach się jeszcze broni, bo jeżeli porównać do AvP1,2 to faktycznie jest dobrym filmem. Jednak 1 to klasyk nie do pobicia. Cieszyłbym się jednak jakby udało się powtórzyć sukces i wynieść znów łowcę na szczyt.

Breja
Part of the Multiverse
*

« Odpowiedz #519 : 15 Marzec 2010, 21:22:32 »

Jaki Batman vs Predator? Chodzi Ci o ten "fanfilm"?

O komiks mi chodzi Chichot

EL-Kal
Gość
« Odpowiedz #520 : 15 Marzec 2010, 22:02:46 »

Luke, Semików nie pamiętasz? Łądnie Predator rżnął mafiozów z Gotham City. W Polsce nawet dwa komiksy były, chociaż to głupota, że zamiast wydać jakiś dobry zbiór ("Venom" był fajny), babrali się w elseworldy.

Z innej beczki: pracuję na generatorem postów Macka. Na razie mam takie wpisy do generowania: "na dzień dzisiejszy", "fajne", "spadek formy", "klimat rośnie". Chcę udowodnić, że Mack to tak naprawdę spam-bot. Będę miał tego niezbite dowody!
Corny
Silent Bob's Gang

Part of the crew

« Odpowiedz #521 : 15 Marzec 2010, 22:06:22 »

"W Polsce nawet dwa komiksy były"
Trzy nawet wyszły.

A co do Predators. Nie pasuje mi obsada. Predatory wybierały sobie kozaków do walki, bo uwielbiali się testować wzajemnie. Jaki problem może stwarzać Predowi taki Topher Grace?

"pracuję na generatorem postów Macka. Na razie mam takie wpisy do generowania:..."
Dodaj jeszcze "w moich oczach"

marasco
Ekspert

Chrzanić jednorożce...

« Odpowiedz #522 : 15 Marzec 2010, 22:18:55 »

Nie ma szans, żeby jakakolwiek obsada przebiła bandę kozaków z "Predatora".

Corny
Silent Bob's Gang

Part of the crew

« Odpowiedz #523 : 15 Marzec 2010, 22:48:23 »

Ray Stevenson by się nadał na głównego ekranowego badassa. Dodaj jeszcze Stephena Langa, Komedianta i Fishburne'a. Paru no-name'ów i jedziemy z tym. Ale nie Tophera Grace'a. :/

Gamart
Silent Bob's Gang

Bounty Hunter

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #524 : 15 Marzec 2010, 22:57:01 »

Michael Pare i Predator. Bez dodatkowej obsady. Hit.

"Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens, and it can happen to You." – Cage
Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: